Sommar 2016

I sommar reser jag ut i världen med fågelns perspektiv.

DSCF8087

(”Lunde”, Målning av Rustan Andersson)

Den 30 juli, i Mokko, Estland och den 30 augusti i Kyoto Japan, ska jag hålla presentationer på engelska med temat: ”Fågeln som budbärare av Anima Mundi (världsjälen) – Nya nästen för analysens temenos (det heliga och skyddade rummet där det omedvetnas innehåll tryggt och säkert får växa in i det medvetnas ljus) – Vad är evigt, vad är föränderligt?”

Det är kliniska presentationer som följer fågeln, dess bobyggande och eviga migration som symbol för Anima Mundi. Jag berättar om tre drömmar från ett analytiskt arbete med åtföljande analytisk dialog inom ramen för tre yttre sammanhang. Vi möttes för sessioner på min mottagning, via e-post och på Skype.

De analytiska ramarna förändras i vår tid med tillgång till ny teknologi. Det är en utmaning men också en möjlighet. I presentationen anknyts drömmarna och de analytiska reflektionerna till de olika yttre ramarna. Den elliptiska dialogen presenteras som en överordnad modell för den analytiska relationen och dess innehåll oavsett teknologisk ram.

Klicka här för den engelska sammanfattningen: The Bird as a messenger of the Anima Mundi – New nests for the analytical temenos – What is eternal, what is changing?

  

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.